Doboj: Zavod iz RS preuzima potragu za nestalima

D. D.
Doboj: Zavod iz RS preuzima potragu za nestalima

Doboj - Organizacija porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila u Doboju, zbog sumnje i nepovjerenja u rad Instituta za traženje nestalih BiH, organizovala je juče prikupljanje DNK uzoraka od porodica devet nestalih boraca Vojske RS na području ozrensko-vozućkog ratišta kako bi identifikaciju preuzeo Zavod za sudsku medicinu RS.

Raduška Pavlović iz Vozuće već dvije decenije čeka da pronađe posmrtne ostatke sina Slađana, koji je nestao u mjestu Lozna na Ozrenu.

- Živ je zarobljen. Njegovi saborci su razmijenjeni, ali on nije došao sa njima - kaže Pavlovićeva, kojoj je i muž poginuo 1992. godine.

Do sada je više puta davala uzorke krvi, ali sina nije pronašla.

- Nadala sam se da će doći, ali vidim tolike su godine prošle i da od toga nema ništa. Da mi je da nađu bilo šta od kostiju i da mogu otići na grob upaliti svijeće i odnijeti cvijeće. Ovako ništa, a zna se kako je majci teško - kaže skrhana majka.

Branka Lukić 20 godina čeka da sahrani oca Nenada Gligorića, koji je nestao takođe u Lozni na Ozrenu.

Predsjednik Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila u Doboju Drago Jović rekao je da će DNK uzorci biti proslijeđeni u laboratoriju Zavoda za sudsku medicinu RS.

- Iako su porodice ko zna koliko puta dale uzorke Institutu za nestala lica BiH, do sada nije došlo do prepoznavanja nijednog skeleta - podsjetio je Jović.

Još se traga za 167 boraca Vojske RS i civila koji su nestali na području ozrensko-vozućkog ratišta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana