Doboj: Za poslove komunalnog uređenja oko 627.000 KM

Srna
Doboj: Za poslove komunalnog uređenja oko 627.000 KM

Doboj - Za komunalne poslove proljećnog uređenja grada Doboja obezbijeđeno je oko 627.000 KM, izjavio je danas načelnik gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Slavko Kovačević.

Kovačević je rekao novinarima da je gradskim budžetom obezbijeđeno oko 160.000 KM za održavanje zelenih površina, čišćenje i pranje ulica, odvoz smeća i drugih aktivnosti, te 97.000 KM za uređenje i sanaciju udarnih rupa.

Sredstva u iznosu od 370.000 KM obezbijeđena su projektom CESTA i namijenjena su za uređenje kanalizacione infrastrukture grada.

Kovačević očekuje da će saniranje udarnih rupa biti dovršeno tokom ove sedmice, navodeći da su nedostatak asfaltne baze i loši vremenski uslovi uzrokovali da se radovi oduže.

On je naveo da je popunjen drvored u dobojskoj glavnoj ulici, koji je uništen tokom prošlogodišnjih poplava.

Prema njegovim riječima, nastavlja se čišćenje i zaostalog abrazivnog materijala, a po preporuci stručnjaka iz hortikulture oštećeno zeleno rastinje biće uklonjeno i popunjeno ružama i drugim sadnicama.

Zbog učestale pojave odlaganja kabastog otpada, Kovačević je najavio i određene izmjene gradske odluke o komunalnom redu, uputivši apel građanima da otpad ne odlažu na neprimjerenim mjestima.

On je ocijenio da je gradska kanalizaciona infrastruktura u katastrofalnom stanju, te da se radovi na uređenju odvijaju u okviru projekta CESTA. "Zamuljenje glavnog kolektora je i do 75 odsto, na ostalim dijelovima od 20 do 50 odsto", naveo je Kovačević.

Uređenje brdskog dijela grada koje realizuje humanitarna organizacija CRS /Katolik rilif servisiz/ završeno je i radovi se spuštaju prema centru grada.

Drugi dio projekta čija se realizacija očekuje krajem maja, a koji vodi Razvojni program UN, počinje u srijedu, 8. aprila, od naselja Usora, Ulicom Nikole Tesle do naselja Doboj Novi i Bare. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana