Doboj: Za asfaltiranje saobraćajnice u industrijskoj zoni "Usora" 75.000 KM

Srna
Doboj: Za asfaltiranje saobraćajnice u industrijskoj zoni "Usora" 75.000 KM

DOBOJ, 22. APRILA /SRNA/ - U industrijskoj zoni Usora u Doboju danas se završava asfaltiranje 450 metara saobraćajnice, za koje je iz sredstava dobojske Gradske uprave Doboj izdvojeno 75.000 KM.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je novinarima da je u ovoj poslovnoj zoni smješteno osam privrednika koji zapošljavaju 93 radnika, te da je ovaj projekat, koji je ugovoren ranije, podrška grada privrednicima.

"Možda je baš dobro što je ovo poruka da, kada se svi borimo sa virusom korona, život ide dalje i da ćemo nastaviti sa svim projektima koje smo najavili. Naravno, možda ćemo prolongirati vremenske rokove, ali je ovo pokazatelj da je opredjeljenje da pomognemo našim privrednicima da zadrže svako radno mjesto jer nam je to i cilj", izjavio je Jerinić.

Jerinić je najavio da će Gradska uprava, osim infrastrukturnih aktivnosti, preduzetnicima pomoći setom mjera koji će biti razmatrani na prvoj vanrednoj sjednici lokalnog parlamenta koja je predviđena za petak, 24. april, ukoliko njeno održavanje odobre Republički štab za vanredne situacije i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

On je kao jednu od predloženih mjera najavio da će Gradska uprava preuzeti troškove grijanja za sve privredne subjekte koji nisu radili od 15. marta do 15. aprila.

"Tokom pandemije virusa korona sukcesivno ćemo donositi odluke i gledaćemo da pomognemo svim privrednicima, poljoprivrednicima, našim penzionerima i svim građanima", rekao je Jerinić i upozorio da Doboj, kao ni druge lokalne zajednice, nije imun od pada lokalnih prihoda.

Jerinić je naglasio da se prate mjere Republičkog štaba za vanredne situacije po pitanju ublažavanja mjera koje su preventivno uvedene zbog virusa korona, te najavio da će u ponedjeljak, 27. aprila, biti napravljena procjena po tom pitanju.

Vlasnik preduzeća "Univerzal" Milenko Jeftić rekao je da će po okončanju asfaltiranja saobraćaj biti znatno unaprijeđen.

Jeftić je rekao da preduzeće ima devet zaposlenih i da je zbog pandemije virusa korona proizvodnja gotovo stala.

Sa problemom proizvodnje susreće se i vlasnik preduzeća za proizvodnju namještaja i stolarije Mladen Vitlešević, koji kaže da ima 10 zaposlenih.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana