Doboj: Uručena zaštitna oprema

Srna
Doboj: Uručena zaštitna oprema

DOBOJ - Domu zdravlja Doboj danas su uručeni lična zaštitna oprema i dezinfekciona sredstva za zdravstvene radnike koji obavljaju kućne posjete pacijentima, obezbijeđena sredstvima Vlade Švajcarske.

 

Glavna sestra Službe porodične medicine dobojskog Doma zdravlja Darja Tadić rekla je da paket zaštitne opreme uključuje zaštitna odijela, kape, rukavice, maske, zaštitu za obuću, te sredstva za dezinfekciju ruku.

Ona je navela da ova zdravstvena ustanova u centralnoj zgradi ima 15 timova porodične medicine i da na dnevnom nivou svaki tim ima najmanje jednu kućnu posjetu.

Direktor Fondacije "Fami BiH" Dejan Sredić izjavio je da je riječ o jednokratnoj pomoći dobojskom Domu zdravlja, u okviru pomoći za 16 domova zdravlja u BiH u kojima se realizuje projekat "Jačanje sestrinstva u BiH", koji se sprovodi posredstvom ove fondacije i Ženevske univerzitetske bolnice, a finansira ga Vlada Švajcarske.

"Riječ je o 64.250 KM za 16 domova zdravlja. Količine se isporučuju prema potrebama domova zdravlja, odnosno kućnim posjetama koje obavljaju", rekao je Sredić novinarima, dodavši da su količine određene u konsultaciji sa nadležnim u zdravstvenim ustanovama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana