Doboj: Uređenje vodotokova do kraja naredne godine

D. D.
Doboj: Uređenje vodotokova do kraja naredne godine

Doboj - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić očekuje da će do kraja naredne godine biti završeni radovi na projektima nastavka uređenja vodotoka Liješanj na potezu naselja Bare i dalje aktivnosti na glavnom projektu uređenja korita rijeke Bosne na području Doboja.

Za realizaciju ovih radova obezbijeđeno je 3,6 miliona KM u okviru projekta Evropske investicione banke, 2,2 miliona maraka iz Fonda solidarnosti RS, te 1,5 miliona iz Svjetske banke. Grad Doboj će direktno uložiti više od 700.000 KM, u koje nije uračunato rješavanje imovinskih odnosa i projektne dokumentacije.

Mirjanić je nakon sastanka sa gradonačelnikom Doboja Obrenom Petrovićem rekao da se poslovi u Doboju realizuju dosta dobro i da se mora voditi računa o kvalitetu izvedenih radova i rokovima, te ocjenjuje da će do kraja naredne godine "situacija biti čista". Kada je riječ o naknadnom održavanju, Mirjanić navodi da će se tačno znati nadležnosti lokalne uprave, kao i "Voda Srpske".

Petrović je upoznao ministra Mirjanića o problemima u vezi sa imovinsko-pravnim odnosima nad dijelom zemljišta obuhvaćenim projektom, a koncesioni ugovorom dat je norveškoj firmi "Tehnor enerdži" za izgradnju mini-hidroelektrana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana