Doboj: Topli dom za 41 porodicu

Dijana Dujić
Doboj: Topli dom za 41 porodicu

Doboj - Porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida sa područja Doboja juče su uručeni ključevi 42 stana.

Ključevima, koje su uručili ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović i zamjenik gradonačelnika Doboja Dragan Vasilić, posebno su se obradovali Fahira Mitrović i njen sin, koji već dvije decenije nemaju svoj dom. Muž joj je poginuo 1995. godine, a sin je, priča ona, tada imao svega osam godina.

- Prezadovoljna sam što će moj sin konačno imati svoj krov nad glavom. Bili smo podstanari, a sada će nam biti mnogo lakše - kazala je Mitrovićeva.

Savanović je rekao da je Vlada RS do sada uložila 174 miliona KM za stambeno zbrinjavanje boračkih porodica.

- Na području Doboja do sada je uloženo oko 16,8 miliona maraka. Ovdje je do sada zbrinuto 529 porodica, plus ove 42, a još 73 stana su u izgradnji - rekao je Savanović i dodao da se program stambenog zbrinjavanja završava polovinom trećeg kvartala ove godine.

Dio boračkih porodica nije zbrinut, jer uglavnom nisu na vrijeme obaviještene o programu stambenog zbrinjavanja.

- Krajem godine Vlada će donijeti uredbu i ponovo ćemo raspisati poziv i omogućiti prijavljivanje te kategorije. Naše procjene govore da još oko 1.000 porodica nije zbrinuto - izjavio je Savanović.

Vasilić je naglasio da je Gradska uprava Doboj uložila gotovo dva miliona maraka za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i dobijanje urbanističke saglasnosti, građevinskih dozvola i ostalih dokumenata neophodnih za izgradnju.

Spomenik

Predstavnici Boračke organizacije Doboj položili su juče kamen temeljac za gradnju centralnog spomen-obilježja poginulim borcima u gradskom parku. Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Zoran Bijelić je izjavio da pripremaju dokumentaciju za gradnju spomenika i da bi na sljedećoj sjednici gradske skupštini trebalo da se nađe izmjena regulacionog plana kako bi počela gradnja. U Gradskoj upravi su iznenađeni polaganjem kamena temeljca, jer još nije izdato odobrenje za gradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana