Doboj: Povučen zahtjev za opoziv Petrovića

V. K.
Doboj: Povučen zahtjev za opoziv Petrovića

Doboj - Novo rukovodstvo Boračke organizacije u Doboju odustalo je od zahtjeva za opoziv gradonačelnika Obrena Petrovića, koje je podnijelo prethodno rukovodstvo zbog odluke o pristupanju tog grada Zajednici opština turskog svijeta.

Prema nezvaničnim informacijama, odluku je izlobirao prvi čovjek Boračke organizacije RS Milomir Savčić, koji je blizak SDS-u čiji je kadar Petrović.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Doboj Pero Tubić rekao je da je uvaženo mišljenje Statutarne komisije Boračke organizacije RS da tadašnje rukovodstvo dobojske organizacije nije radilo kako treba i da treba odustati od inicijative za opoziv gradonačelnika.

- Poštujemo odluku da se odustane od peticije, jer prethodno rukovodstvo nije smjelo da bude inicijator političkih promjena - rekao je Tubić nakon sastanka sa predstavnicima Gradske uprave i dodao da im je prihvatljiva odluka Gradske uprave da odluka o članstvu u Zajednici opština turskog svijeta ostane na snazi ako Vlada ne obezbijedi nepovratnih šest miliona maraka ili kreditno zaduženje Doboja da bi se nadomjestio novac koji im je obećan iz Turske.

Iako je Vlada odobrila pomenuti novac, odluka Gradske uprave je i dalje na snazi.

Bivši predsjednik Skupštine Boračke organizacije u Doboju Miladinko Kovačević kaže da i dalje smatra da treba opozvati Petrovića i da borci ne prihvataju odluku novog rukovodstva gradske boračke organizacije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana