Doboj: Politika smijenila direktora apoteke Snježanu Mićanović

Milijana Latinović
Doboj: Politika smijenila direktora apoteke Snježanu Mićanović

Doboj - Skupština grada Doboja na jučerašnjoj sjednici razriješila je dužnosti direktora Apoteke "Jovan Jovanović Zmaj" Snježanu Mićanović, koja, kao i opozicija, smatra da je ta odluka donesena da bi gradska uprava prodala prostor apoteke.

Za odluku o razrješenju Mićanovićeve, koja je član SDS-a, glasao je 21 odbornik, dok su četiri bila uzdržana, od ukupno 25 prisutnih. Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Doboja Sanja Vulić izrazila je nezadovoljstvo što Mićanovićevoj nije dozvoljeno da na sjednici obrazloži negativan izvještaj iako je zahtjev uredno dostavljen skupštinskoj administraciji. 

- Postavlja se pitanje šta je sporno u njenom radu. To što vas ne sluša ili nije slušala, što je nešto uradila, a vi niste aminovali ili nije zapošljavala ljude koje ste vi htjeli da zapošljava - upitala je Vulićeva.

Ona je dodala da je žalosno to što se žrtvuje 40 ljudi, koliko je zaposleno u apoteci, zarad nečijih ličnih interesa.

- Možda želite da vlasništvo apoteke uknjižite na vlasništvo grada pa da te atraktivne prostore prodate po visokim ili niskim cijenama u zavisnosti od onog ko bude želio da ih kupi - kazala je Vulićeva.

Ističe da, iako je član SDS-a, Mićanovićeva nikada nije dozvolila da se radnici te ustanove uključe u izborne aktivnosti lokalnog odbora ove stranke.

Šef Kluba odbornika SDS-a Danijel Jošić rekao je da se iz finansijskog izvještaja, koji je Mićanovićeva potpisala, vidi niz nepravilnosti.

- Riječ je o negativnom finansijskom izvještaju, potom kršenju Zakona o javnim nabavkama te nizu drugih nepravilnosti - rekao je Jošić.

Mićanovićeva je istakla da su sve navedene nepravilnosti izmišljene s namjerom predsjednika Upravnog odbora Nebojše Marića i gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića da blokiraju rad ove zdravstvene ustanove.

- Namjera osnivača je potpuno jasna, a to je da uknjiži objekte apoteke na grad i vjerovatno da ih proda iako ih je apoteka davnih osamdesetih godina prošlog vijeka kupila sopstvenim novcem - kazala je Mićanovićeva i dodala da će se nastaviti boriti pravnim putem.

Ona je napomenula da aktivnosti na urušavanju gradske zdravstvene ustanove traju duži period te navela da je 2010. godine gradska uprava dozvolila privatnoj apoteci "Moja apoteka" da se smjesti u prostor Doma zdravlja i omogući netržišnu konkurenciju.

Mićanovićevoj se na teret stavlja i da je bila u obavezi da snabdijevanje lijekovima vrši postupkom javnih nabavki, za koju ona smatra da nije bilo potrebe, pozvavši se na zakonske odredbe prema kojima javne nabavke nisu obavezne za firme koje imaju komercijalni karakter.

Gradska apoteka u Doboju ima 15 objekata na području Doboja, Petrova i Stanara sa 40 zaposlenih.

Turski svijet

Lavina u vezi sa ulaskom Doboja u Zajednicu turskog svijeta pokrenuta je ponovo početkom decembra nakon što se gradom proširila priča o ustupanju prostora gradske apoteke turskoj banci "Zirat".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana