Doboj: Odata počast stradalim civilima i žrtvama poplava

Srna
Doboj: Odata počast stradalim civilima i žrtvama poplava

Doboj - U Memorijalnom kompleksu gradskog parka u Doboju danas je služen parastos, položeni vijenci i odata počast za 99 civila, stradalih u posljednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu, kao i za 11 žrtva katastrofalnih majskih poplava iz 2014. godine.

Vijence su kod Spomen-ploče civilnim žrtvama odbrambeno-otadžbinskog rata 1992-1995. godine, položile delegacije grupe građana Doboja i gradskih odbora Socijalističke partije /SP/ i Srpske napredne stranke /SNS/.


Odbornik u Skupštini grada Doboj Srđan Todorović rekao je za Srnu da za dobojske civilne žrtve, ali i žrtve poplava još niko nije odgovarao, te da se nada da će krivci biti sankcionisani.

"Doboj je grad apsurda. Gradska uprava je 13. maja obilježila stradanje 11 žrtava vodene stihije, ali su i jedni drugima uručili plakete za pomoć tokom i nakon poplava. Gradonačelnik Obren Petrović i grupa ljudi koji su najviše odgovorni za te poplave, ujedno su se i najviše obogatili na njima", rekao je Todorović.

Predsjednik Gradskog odbora SNS-a Doboj Golub Panić izrazio je žaljenje zbog odsustva predstavnika lokalnih institucija i udruženja koji baštine tekovine odbrambeno-otadžbinske borbe.

"Bojim se da smo narod koji se ne odužuje svojim žrtvama i lako ih zaboravlja", rekao je Panić.

U posljednjem odbrambeno–otadžbinskom ratu poginulo je 99 civila iz Doboja, a posljedica rata je i 399 civilnih invalida.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana