Doboj: Izložba učeničkih radova 1.000 tulipana za Holandiju

Srna
Doboj: Izložba učeničkih radova 1.000 tulipana za Holandiju

Doboj - U Doboju je večeras otvorena izložba likovnih učeničkih radova "1.000 tulipana za Holandiju", u znak zahvalnosti holandskim humanitarcima koji su pomogli gradu tokom prošlogodišnjih majskih poplava.

Izložbu su organizovali Udruženje za pomoć djeci sa posebnim potrebama Doboj i Osnovna škola "Vuk Stefanović Karadžić".

Predstavljana je izložba radova učenika Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić", koja sadrži najbolja likovna djela o temi tulipana i fotografije nastale za vrijeme prošlogodišnjih majskih poplava, koje će se u odgovarajućem katalogu štampati na srpskom i engleskom jeziku.

Direktor škole Milan Gojković rekao je Srni da su učenici svoje ideje uz pomoć nastavnika kroz različite likovne tehnike pretvarali u umjetnička djela, sa željom da se izložba postavi i u Holandiji.

Posebna zahvalnost upućena je holandskim humanitarnim organizacijama "Hupaktie Doboj" i "Kuća prijateljstva", čijim predstavnicima su uručene zahvalnice.

Predsjednik udruženja za pomoć djeci sa posebnim potrebama Doboj Sanja Živković istakla je da su, zahvaljujući holandskim humanitarcima, obnovljene 24 kuće oštećene tokom poplava, te uručen školski pribor, namještaj i neophodna oprema za potrebe Udruženja i osnovne škole.

Današnja izložba organizovana je u okviru manifestacije 600 godina od prvog pisanog pomena grada Doboj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana