Doboj: Humanitarna predstava za oboljele sestre Gojić

Srna
Doboj: Humanitarna predstava za oboljele sestre Gojić

Doboj - Amatersko dramsko pozorište "Branislav Nušić" iz Teslića izvelo je večeras u Doboju humanitarnu predstavu "Anđela", a prihod od ulaznica namijenjen je za liječenje sestara Katarine i Anđele Gojić koje su oboljele od rijetke i fatalne bolesti Sanfilipo sindroma tip A.

Majka oboljelih sestara Vladanka Gojić ističe da je svaka pomoć i podrška dobrodošla s obzirom da troškove liječenja koje se obavlja u inostranstvu ne pokriva Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.


"Borimo se iz dana u dan, a naša borba je teška i neizvjesna. Svaka pomoć i podrška znači puno i daje snagu i vjetar u leđa", rekla je Gojićeva.

Sestre Katarina i Anđela, osim svakodnevne borbe protiv bolesti, doživjele su krajem decembra saobraćajnu nesreću i sinoć su se vratile sa rehabilitacije iz Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Doktor Miroslav Zotović" Banjaluka.

Sestre Gojić rođene su potpuno zdrave i rasle su kao i sva djeca do navršene treće godine, kada obolijevaju od izuzetno rijetke bolesti mukopolisaharidoze tip 3A.

Riječ je o progresivnoj i fatalnoj bolesti koja nije vidljiva po rođenju djeteta. Nažalost, u periodu od 10. do 20. godine ishod obično bude koban.

Predstava "Anđela" odigrana je po tekstu Stevana Koprivice u glumačkom sastavu Miloš Miličević, Davor Čelarević i Vedrana Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana