Doboj: Dom učenika prihvata oboljele iz Studentskog centra u Banjaluci

Srna
Doboj: Dom učenika prihvata oboljele iz Studentskog centra u Banjaluci

DOBOJ - U Dom učenika u Doboju od danas će sukcesivno biti smješteno 22 lica sa područja dobojske regije koji su sa lakšim simptomima pozitivni na virus korona i koji su do sada bili smješteni u Studentski dom "Nikola Tesla" u Banjaluci.

Koordinator za zdravstvena pitanja Doma učenika Doboj Zoran Blagojević naveo je da je riječ asimptomatskim i lakšim oboljelim licima o kojima će se u dobojskom Domu učeniku brinuti timovi ljekara iz domova zdravlja u Doboju i Tesliću, te Bolnice "Sveti apostol Luka Doboj" koji imaju iskustva u radu sa pacijetima oboljelim od virusa korona. "Najstariji pacijent je 1965, a najmlađi 2012. godište", izjavio je Blagojević novinarima u pauzi sastanka sa gradonačelnikom Doboja Borisom Jerinićem, direktorom Studentskog doma "Nikola Tesla" Dragoslavom Topićem, te predstavnicima dobojskih Doma zdravlja, Bolnice i Doma učenika.

Blagojević je poručio da će premještanje pacijenata početi danas od 16.00 časova i da će se odvijati u fazama i pod nadzorom higijensko-epidemiloške službe.

Direktor Studentskog doma "Nikola Tesla" Banjaluka Dragoslav Topić kao bitno je istakao da moraju biti preduzete sve aktivnosti i mjere da se, nakon što pacijenti budu smješteni u Dom učenika, virus korona ne proširi van objekta.

On je naveo da su uslovi smještaja u ovom objektu na zadovoljavajućem nivou.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je da će Gradska uprava Doboja kao domaćin staviti na raspolaganje sve neophodne resurse.

On je naglasio da dobojski Dom učenika na raspolaganju ima tri etaže sa po 27 kreveta za potrebe smještaja lica pozitivnih na virus korona.

"U prvoj fazi aktiviraćemo samo jedan sprat jer treba da budu smještena 22 pacijenta", izjavio je Jerinić i naveo da se u objektu mora interventno reagovati mijenjanjem podnih obloga radi lakše dezinfekcije.

Jerinić je rekao da učesnici današnjeg sastanka usaglašavaju niz tehničkih pitanja o prihvatu i smještaju pacijenata i da je, između ostalog, dogovoreno da će bolnica pripremati prilagođene lanč–pakete, odnosno obroke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana