Doboj: Dobre radnike tjeraju zbog turske banke

Anita Janković
Doboj: Dobre radnike tjeraju zbog turske banke

Doboj - Direktor gradske apoteke "Jovan Jovanović Zmaj" u Doboju Snežana Mićanović uskoro bi mogla biti smijenjena uprkos dobrim rezultatima poslovanja jer ne dozvoljava da prostor u vlasništvu ove ustanove bude ustupljen turskoj banci Zirat, tvrde predstavnici dobojskog SNSD-a.

Lavina oko značaja ulaska Doboja u Zajednicu turskog svijeta ponovo se pokrenula nakon što se gradom proširila priča o ustupanju prostora gradske apoteke banci zbog čega se građani i predstavnici opozicije ponovo pitaju šta im je to dobro donio ulazak u tursku zajednicu.

Šef kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Doboj Sanja Vulić tvrdi da je u najavi smjena Mićanovićeve koja se 

oštro protivi ustupanju prostora apoteke turskoj banci. Osim toga, dodaje ona, Mićanovićeva nije dozvolila da se od njenih radnika stvori garda za skupljanje SDS-ovih glasova.

- Ako dođe do smjene biće to još jedan u nizu apsurdnih poteza lokalne vlasti. Klub odbornika opozicije sve vrijeme pruža podršku apoteci jer radi sa jasnim ciljevima i posluje pozitivno. Izgleda da Mićanovićeva nije bila dovoljno "galantna" prema svojim pretpostavljenima - rekla je Vulićeva i istakla da po gradskim kuloarima kruže priče da prostor apoteke treba biti ustupljen turskoj Zirat banci.

- Ako Skupština dozvoli da se prostor apoteke ustupi banci građani će konačno dobiti odgovor da su efekti zajednice turskoga svijeta negativni po naš grad. Ne trebamo biti žrtve turskoga svijeta i banke - kaže Vulićeva.

Prema njenim riječima, pozadina smjene je politikantstvo. 

- Mićanovićeva je jedna od rijetkih direktora koja radi dobro. To ne govorimo kao opozicija, to govore izvještaji o poslovanju apoteke - poručila je Vulićeva.

I Mićanovićeva je potvrdila da joj se sprema smjena. Ona je istakla da je sredinom oktobra ove godine bila na sastanku sa gradonačelnikom Obrenom Petrovićem te da ju je on tom prilikom izvrijeđao i rekao da će biti smijenjena.

- Simtomatično je to što pokušaj uništenja ove ustanove datira još od 2010. godine kada je naš osnivač dopustio privatnoj apoteci "Moja apoteka" iz Banjaluke da uđe u prostorije dobojskog Doma zdravlja i postane konkurencija našoj ustanovi - žali se Mićanovićeva dodajući da na taj način Doboj dva miliona maraka koji idu u Banjaluku.

Istakla je da je u junu bez ikakvog objašnjenja razriješen predsjednik Upravnog odbora apoteke Miroslav Radojčić. 

- Bez obzira na sve što smo smo proživjeli,  i konkurenciju i poplave u kojima smo imali štetu 1,5 maraka, razvili smo se i napravili 15 objekta na području Doboja, Stanara i Petrova, zapošljavamo 40 ljudi. Ne znam da li će objekat biti ustupljen turskoj banci ali mislim da useljenje banke neće ići tako lako - kazala je Mićanovićeva.

Ona tvrdi da je šef Kluba odbornika SDS-a Danijel Jošić prijetio otkazom radnicima apoteke ukoliko se ne uključe u aktivnosti te stranke.

S druge strane odbijajući sve optužbe Jošić kaže da niko u njihovoj stranci nije razgovarao o smjeni Mićanovićeve.

- Nije bilo govora o tome u stranci. Apsolutno nemam pojma šta bi mogao biti povod za njeno reagovanje, a nejasna nam je i konferencija za novinare SNSD-a o njenoj smjeni.  Demantujem i sve izjave da sam ja ili bilo ko iz SDS-a vršio bilo kakav pritisak na radnike apoteke - rekao je Jošić i dodao da nema informacije o smještanju turske banke u prostor gradske apoteke.

Iz gradske uprave saopšteno je da će o se tim problemima razgovarati na narednoj sjednici Skupštine grada, koja će biti održana krajem decembra.

Mićanovićeva

Snežana Mićanović aktivan je član SDS-a,  član Izvršnog odbora aktiva žena ove stranke.

Ona je i kandidat te stranke za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana