Doboj: Bivši članovi NDP-a jačaju SP

D. D.
Doboj: Bivši članovi NDP-a jačaju SP

Doboj - Socijalistička partija (SP) u Doboju ima 200 novih članova, a među njima je više od 30 članova dobojskog NDP-a, koji su napustili ovu političku partiju iz razloga što se nisu slagali sa aktuelnim predsjednikom gradskog NDP-a Sretkom Đurkovićem.

U redove SP-a u Doboju prešli su članovi NDP-a sa Vučijaka koji kažu da je ova partija sada ostala bez ijednog člana na tom području.

- Razlog našeg izlaska je neslaganje sa Đurkovićem i zbog donošenja nekih odluka koje po Statutu nisu moguće u stranci da se donose, te zbog nepostizanja ciljeva koje smo na početku dogovorili - izjavio je bivši član NDP-a Siniša Reljić.

Predsjednik GO NDP-a Doboj Sretko Đurković je rekao da Reljić od 11. aprila nije više povjerenik NDP-a na Vučijaku, zbog čega je, najvjerovatnije, reagovao prelaskom u redove SP-a.

- Za novog povjerenika na Vučijaku imenovan je Vlado Marković, direktor Turističke organizacije. Mi tamo nismo ni imali 30 članova, pa ne znam kako mogu i otići - kazao je Đurković. Spekuliše se da bi u SP mogla da pređe i Mitra Đuričić, koja je dala ostavku na funkciju direktora TO Doboj, navodno zbog namjere Gradske uprave da kupi farmu jelena lopatara. Đurković je izjavio da je Đurićičeva još član predsjedništva NDP-a.

Članske karte novim članovima uručili su predsjednik SP-a Petar Đokić i predsjednik GO SP-a Doboj Srđan Todorović.

- SP-u je pristupilo mnogo novih ljudi, mladih, žena i svih željnih promjena - rekao je Todorović.

Đokić je rekao da je SP u Doboju u fazi razvoja.

- Bogati se članstvom i od onih koji do sada nisu bili partijski opredijeljeni, kao i sa onim koji su djelovali u drugim partijama, ali su shvatili da im ta partija ne može dati odgovore na neka važna pitanja, da nema snagu u svojoj ideji, pa žele da daju podršku ideji, programu i ljudima koji u Doboju vode SP - poručio je Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana