Do polovine iduće godine zatvaranje alternativnih smještaja

Srna
Foto: Agencije

DOBOJ - Direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica Ljubo Ninković rekao je da će u Doboju do polovine naredne godine biti završen projekat izgradnje 134 stambene jedinice u tri lamele u naselju Bare i time okončano raspuštanje alternativnih smještaja u ovom gradu.

Ninković je rekao da je za građevinske radove, vanjsko uređenje i opremanje objekta obezbijeđeno oko 8.000.000 KM i da se radi o najvećem CEB dva projektu u Srpskoj, odnosno programu zatvaranja svih vidova kolektivnog stanovanja u Republici Srpskoj.

"Sa zadovoljstvom možemo da konstatujemo da ćemo 134 porodice konačno zbrinuti na teritoriji grada Doboja", izjavio je Ninković u Doboju nakon sastanka sa gradonačelnikom Borisom Jerinićem.

Ninković je zahvalio Gradskoj upravi Doboja na svim rješenjima kako bi se ovaj trogodišnji projekat i okončao.

On kaže da je kroz programske aktivnosti za tekuću godinu izdvojeno oko 50.000 KM za potrebe povratnika i interno raseljenih lica i izbjeglica u Doboju.

Jerinić je naveo da realizacija građevinskog projekta za izgradnju 134 stambene jedinice ide i brže od predviđene dinamike.

"Ostala je obaveza da se u narednom periodu završe obaveze vanjskog uređenja kako bi se izvršio tehnički prijem. Kroz ovaj projekat je u planu i opremanje stambenih jedinica kako bi završili priču sa kolektivnim smještajem u Doboju i oslobodili prostor starog Doma penzionera", izjavio je Jerinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana