Do matičnih listova i subotom u Bijeljini, Tesliću i Kozarskoj Dubici

S. Đ.
Do matičnih listova i subotom u Bijeljini, Tesliću i Kozarskoj Dubici

Banjaluka - Administrativne službe u Bijeljini, Tesliću i Kozarskoj Dubici će zbog povećanog broja stanovnika iz inostranstva koji u vrijeme praznika borave u ovim lokalnim zajednicama raditi i subotom.

U Gradskoj upravi Bijeljine su rekli da šalterski službenici rade ove subote, 24. decembra, a da će o radu i ostalim subotama odlučiti na nekoj od narednih sjednica kolegijuma Skupštine.

Teslićka Opštinska uprava je za sva odjeljenja i šalter-salu još 12. decembra uvela novo radno vrijeme, i to radnim danom od sedam do 17 časova, a subotom od sedam do 12 časova.

- I ranijih godina, u periodu kada pristižu ljudi iz dijaspore, bile su uvedene radne subote. Na taj način ćemo i građanima koji zbog posla ne mogu da dođu u opštinu pomoći da ostvare neka od svojih prava - naglasio je Miličević.

I novi načelnik Kozarske Dubice Radenko Reljić donio je odluku da šalter-sala u ovoj opštini radi 24. i 31. decembra 2016. od osam do 12 časova.

- U okviru Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti biće obavljani poslovi u matičnoj službi, ovjere i prijem dokumenata - saopštili su iz Opštinske uprave.

U Gradskoj upravi Banjaluke su kazali da za sada novi režim rada nije planiran, ali da postoji mogućnost da bude uveden prema potrebi. O produžetku radnog vremena u Prijedoru ne razmišljaju jer, kako kažu, nema gužvi pa za tim nema potrebe. I u zvorničkoj Gradskoj upravi takođe kažu da nisu planirali da uvode radne subote.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana