Do 18. februara dostavljanje prijedloga za nagrade i priznanja

Srna
Do 18. februara dostavljanje prijedloga za nagrade i priznanja

SREBRENICA - Komisija za nagrade i priznanja Skupštine opštine Srebrenica uputila je javni poziv zainteresovanim subjektima da do 18. februara dostave pisane prijedloge sa imenima kandidata za dodjelu nagrada i priznanja koja se dodjeljuju povodom 11. marta - Dana opštine.

U pozivu je navedeno da pisani prijedlozi treba da sadrže kratku biografiju predložene osobe ili kolektiva, uz naznaku za koju nagradu ili priznanje je predložen, te obrazloženje prijedloga i podatke o predlagaču.

Priznanja koja se dodjeljuju su plaketa sa zlatnim, srebrnim ili bronzanim grbom opštine Srebrenica i opštinske zahvalnice.

Uz ova priznanja, kako je navedeno, zbog recesije, neće biti dodjeljivane novčane nagrade koje su predviđene ranijom odlukom o nagradama i priznanjima Skupštine opštine.

Novčane nagrade, čiji iznosi nisu navedeni, predviđene su za najboljeg sportistu, zatim za doprinos razvoju sporta, kulture i obrazovanja, te za doprinos razvoju privrede, poljoprivrede i eko-zaštite, kao i za učenike generacije osnovnih škola i Srednjoškolskog centra u Srebrenici.

Povodom Dana opštine biće dodijeljene novčane i jubilarne nagrade pojedincima zaposlenim u lokalnoj upravi i ustanovama koji ispunjavaju određene uslove za te nagrade.

U javnom pozivu je istaknuto da prijedlozi kandidata koji su u posljednje tri godine dobili neko priznanje iz oblasti za koju su ponovo predloženi, neće biti razmatrani.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana