Đurić: Promjena imena dvorane "Kosovo i Metohija" nema veze sa politikom

SRNA
Foto: nezavisne.com

HAN PIJESAK - Načelnik opštine Han Pijesak Slobodan Đurić tvrdi da je do promjene naziva dvorane "Kosovo i Metohija" u Narodna biblioteka "Branko Čučak" došlo zbog promijenjene namjene tog objekta, a ne zbog političkih prepucavanja.

Đurić navodi da je Skupština opštine Han Pijesak u maju donijela odluku da se dvorana "Kosovo i Metohija", odnosno renovirani nekadašnji Sokolski dom, daje na korištenje Narodnoj biblioteci "Branko Čučak".

Povodom saopštenja banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji koji pita "kome u Republici Srpskoj smeta naziv Kosovo i Metohija", Đurić kaže da nije bilo potrebe da se Narodna biblioteka nazove "Kosovo Metohija", jer već nosi ime poznatog književnika Branka Čučka, rođenog u Han Pijesku.

Na kritike Odbora da Han Pijesak ove godine nije primio djecu sa Kosova i Metohije i niti podržao humanitarnu akciju za izgradnju Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici, Đurić kaže da bi bilo "neozbiljno od njih da su preuzeli odgovornost za djecu sa Kosova i Metohije u vrijeme širenja virusa korona" i da će im biti domaćini kad se epidemiološka situacija stabilizuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana