Đurđević: Sutra nove smjene u gradskoj upravi

Srna
Đurđević: Sutra nove smjene u gradskoj upravi

Bijeljina - Skupština grada Bijeljina razmatraće sutra nove smjene u Gradskoj upravi na čijem je čelu Mićo Mićić iz SDS-a, koji je u maju ostao bez podrške skupštinske većine.

Predsjednik Skupštine grada Dragan Đurđević najavio je na pripremnom sastanku pred sjednicu da će biti smijenjeni načelnici gradskih odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, stambeno-komunalne poslove, društvene djelatnosti i za privredu i poljoprivredu.

Ranije je u Bijeljini smijenjen načelnik za finansije.

Nova skupštinska većina od 16 odbornika u Bijeljini, koju čine SNSD, SRS, DNS, SP i "Uspješna Srpska", najavila je i podršku za povećanje socijalnih davanja porodicama djece sa posebnim potrebama.

Na sutrašnjoj sjednici biće razmatrana inicijativa roditelja djece sa posebnim potrebama da dosadašnja izdvajanja iz gradskog budžeta budu povećana sa 20 na 50 odsto zakonske osnovice.

Pred odbornicima će se naći i godišnji izvještaj o radu Doma zdravlja Bijeljina, čiji je direktor Zlatko Maksimović protivkandidat Mići Mićiću u borbi za mjesto gradonačelnika na lokalnim izborima u oktobru.

Ova zdravstvena ustanova poslovala je sa gotovo 900.000 KM neto dobiti.

Sjednica Skupštine grada biće održana u staroj skupštinskoj sali, u zgradi Gradske uprave, sa početkom u 10.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana