Đukinova na čelu bijljinskog Doma zdravlja

Ljiljana Aleksić, Anita Janković Rečević
Đukinova na čelu bijljinskog Doma zdravlja

BIJELjINA - Odbornici Skupštine grada Bijeljina verifikovali su juče raniju odluku Upravnog odbora Doma zdravlja u tom gradu i sa funkcije direktora te zdravstvene ustanove smijenili Duška Milovanovića, a na njegovo mjesto imenovali ljekara Danijelu Đukin.

Upravni odbor Doma zdravlja Bijeljina donio je prije petnaestak dana odluku da smjeni Milovanovića, koji je kadar DEMOS-a, a kao razlog za taj potez navedeni su utvrđeni propusti koji su doveli do širenja virusa korona među zdravstvenim radnicima. Novoimenovani vršilac dužnosti direktora bijeljinskog Doma zdravlja Danijela Đukin, koja je kadar SNSD-a, istakla je za “Glas Srpske” da rukovodstvo ustanovom preuzima u teškoj situaciji, kada je epidemiološka slika u gradu veoma neizvjesna, ali da je to neće zaustaviti u namjeri da pronađe rješenja za probleme koje je epidemija prouzrokovala.

- Korona je pokazala svoje najsurovije lice, posebno na području Bijeljine i preda mnom je velika odgovornost i veliki izazov, ali vjerujem u red, rad i disciplinu mojih kolega i nadam se da ćemo zajedno uspjeti pobijediti sve probleme koji se nađu pred nama. Kao osoba sam vrlo zahtjevna, prvo prema sebi, a tako i prema drugima, tako da očekujem od svojih kolega da uradimo sve da bismo građanima Semberije pružili maksimalan nivo zdravstvene zaštite - rekla je Đukinova. Ona je istakla da će joj primarni zadatak biti borba sa virusom korona.

- Prvi korak pri dolasku na čelo Doma zdravlja biće bolje organizovanje rada Higijensko-epidemiološke službe. Ovo vrijeme zahtijeva da maksimalno uložimo sve svoje znanje i ljudstvo - kazala je Đukinova.

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine grada odbornici su donijeli i odluku da aktuelni načelnik Odjeljenja za poljoprivredu Mladen Savić, kao novo pojačanje stranke SDSS-a Miće Mićića pređe na čelo Odjeljenja za finansije, dok je na Savićevo mjesto imenovan Stevan Trifković, kadar SNSD-a. Na čelo Odjeljenja za privredu umjesto Dejana Savića iz PDP-a imenovan je Željko Grebić iz SNSD-a, dok će SDS-ovog Miladina Rakića u Odjeljenju za urbanizam i prostorno uređenje naslijediti Dragan Stanimirović iz SNSD-a. Mićo Todorović iz Socijalističke partije imenovan je umjesto Race Marjanovića iz PDP-a za načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu.

- Kada je riječ o izboru novih načelnika i direktora nije se ništa spektakularno desilo. Svi su imali ponudu da budu dio skupštinske većine i rade zajedno sa nama, ali je PDP odlučio da bude u opoziciji. Kada je riječ o imenovanjima novih ljudi, to su kvalitetni i provjereni kadrovi - rekao je predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević.

Odbornici su usvojili urbanistički plan grada i naseljenog mjesta Janja te donijeli odluku o finansijskoj pomoći preduzeću “Vodovod i kanalizacija” za isplatu rate kredita.

- Donijeli smo odluku da pojedinim preduzećima i akcionarskim društvima pomognemo, jer zbog epidemije virusa korona nisu mogli da rade i ostvaruju profit. Prije svega pomoći ćemo preduzeću AD “Vodovod i kanalizacija”, jer oni ovih dana treba da isplate jednu od rata kredita, a razgovaramo i sa Vladom RS kako da i ostatak kredita premostimo, a da zauzvrat građani imaju nižu cijenu vode. Razmišljamo da do 1. septembra smanjimo cijenu vode za 20 odsto i zato je donesena ova odluka - rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Takođe je donesena i odluka da lokalna preduzeća budu oslobođena plaćanja komunalne naknade za zauzimanje javnih površina.

Javne ustanove

Odbornici su usvojili godišnji plan i izvještaj o sprovođenju Strategije razvoja te izvještaje o radu javnih ustanova i preduzeća - Muzeja Semberije, JIP “SiM”, Gradskog pozorišta “Semberija”, Gradske toplane i preduzeća “Vodovod i kanalizacija”. Izvještaj o radu Doma zdravlja nije dobio podršku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana