Đorđe Kovačević - najbolji iz ruskog jezika u regiji

Srna
Foto: Srna

SOKOLAC - Đorđe Kovačević, učenik četvrtog razreda gimnazije u sokolačkom Srednjoškolskom centru "Vasilije Ostroški", osvojio je prvo mjesto na regionalnom takmičenju iz ruskog jezika u Rogatici i obezbijedio učešće na republičkom takmičenju.

Kovačević je zahvalio predmetnoj profesorici Velenki Kalajdžić iz sokolačkog Srednjoškolskog centra, koja mu je pomagala da se pripremi za ovo takmičenje.

"Priprema za ovo takmičenje mi je značajno pomogla da se približim ruskoj kulturi i narodu, te da više zavolim njihov jezik", rekao je Kovačević Srni. On kaže da se pripremao za ovo takmičenje od početka drugog polugodišta i da je aktivno počeo sa prvim danima januara. "Sada nastavljam pripreme za republičko takmičenje koje će biti održano 9. aprila", kaže on.

Kovačević učestvuje i na međunarodnoj olimpijadi iz ruskog jezika i trenutno je u polufinalu, a ruski jezik uči već osam godina u osnovnoj i srednjoj školi.

On je nedavno u Loznici dobio plaketu "Srebrno pero" na Šestom međunarodnom literarnom konkursu "Trifundanski raspis za poeziju" u konkurenciji 120 učesnika iz šest država.

Ovaj talentovani gimnazijalac, osim pisanja i slikanja, bavi se i informatikom, matematikom i fizikom, a nakon završene gimnazije planira upisati Elektrotehnički fakultet u Istočnom Sarajevu. Regionalno takmičenje iz nastavnog predmeta ruski jezik za srednjoškolce održano je u subotu, 12. marta, u Rogatici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana