Djetinjstvo porodice Oliva iz Kalinovika u ruševini na minus deset stepeni

R. Đ.
Djetinjstvo porodice Oliva iz Kalinovika u ruševini na minus deset stepeni

Foča - Na humanitarnoj večeri, koja je u četvrtak uveče organizovana u Foči, za kupovinu kuće trinaestogodišnjem Teu i devetogodišnjoj Matei Oliva iz Dobrog Polja kod Kalinovika, prikupljeno je 800 maraka.

Brojni Fočaci nisu ostali ravnodušni na težak život djece koja sa djedom Slavkom djetinjstvo provode u neuslovnoj zidini, napušteni i od oca i majke, bez pravog staratelja, ali ne i bez brige dobrih ljudi.

- Pokrenuli smo akciju prikupljanja novca za gradnju kuće zato što djed pokušava da spasi dva mlada života odgajajući ih u ruševini. Imaju samo jednu sijalicu, mali šporet, nemaju nikakve uslove da uče i da se razvijaju - priča predsjednik Omladinskog pokreta Foča Mladen Mandić.

Inicijativu omladinaca pozdravili su mnogi humanisti širom regiona, ali i iz dijaspore.

- Do sada smo prikupili 10.000 KM. Oni su i ranije dobijali pomoć, ali to nisu bila dugotrajna rješenja. Svi su se saglasili da je najbolje da im bude kupljena kuća - kazao je Mandić.

Djed Slavko, koji se jedini brine o djeci, kaže da njegovim unucima samo treba mir i mjesto da imaju gdje da uče.

- Zahvalan sam svim dobrim ljudima. Pomoć nisam odbio, znam da će mojim unucima dobro doći - priča Slavko.

Iz Omladinskog pokreta Foča pozivaju sve ljude dobre volje da se uključe u akciju. Broj žiro-računa ove organizacije na koji se može uplatiti pomoć je 555-010-00562-075-36 sa naznakom "za pomoć Slavku, Teu i Matei".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana