Dječak iz Han Pijeska traktorom kao od šale kroti šumske puteve

S. M.
Dječak iz Han Pijeska traktorom kao od šale kroti šumske puteve

Han Pijesak - Za trinaestogodišnjeg Mladena Mitrovića iz mjesta Kram u opštini Han Pijesak ne postoji težak seoski posao, a posebno je spretan u vožnji traktora, ali i upravljanjem drugim poljoprivrednim mašinama.

Ovaj vrijedni učenik osmog razreda Osnovne škole "Čiča Šumadijski" svojom sposobnošću, ali i dobrim radnim navikama oduševljava i mnogo starije poljoprivrednike.

Tako je nedavno bez ičije pomoći dovezao traktor od Krama do sela Sjeversko na Boričkom platou, te ga odatle vratio sa 550 bala sijena. Riječ je o razdaljini od gotovo 40 kilometara, a teret je vozio uskim, šumskim putem na kojem je za mimoilaženje sa kamionima potrebna ogromna vještina. Dječakov otac Danilo kaže da su svi iznenađeni koliko Mladen dobro vozi traktor.

- Za njega to nije ništa posebno. On je na traktoru, a nerijetko i u drugim vozilima, više od tri godine. Uz prevoz tereta na traktoru, koristeći priključne mašine Mladen kosi travu, grabi i balira sijeno, vadi krompir, dovozi drva iz šume i obavlja druge poslove za našu kuću, ali i za susjede i poznanike. Sve mu ide od ruke - ispričao je Danilo, koji je čuvar u Šumskom gazdinstvu "Visočnik" u Han Pijesku.

Osim što dobro vlada poljoprivrednim mašinama, ovaj vrijedni dječak ne zapostavlja ni školske obaveze. Uvijek je nasmijan i spreman da pomogne drugima, zbog čega je omiljen ne samo u svom selu, već i u školi.                                                                                          

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana