Dječaci iz Modriče hrane i čuvaju pse i mačke mini-azilu

modričainfo
Dječaci iz Modriče hrane i čuvaju pse i mačke mini-azilu

Modriča - Dječaci iz Modriče Nemanja Nedaković (14) i Bogdan Božić (15) napravili su mini-azil za pse i mačke sa željom da napuštene životinje sklone sa ulice.

Vlastitim sredstvima hrane i čiste svoje štićenike u prostorijama koje su sami očistili i uredili. S obzirom na to da nabavka hrane i preparata za higijenu životinja prevazilazi njihove finansijske mogućnosti, dosjetili su se da pružaju usluge kupanja i čišćenja pasa i mačaka vlasnicima životinja koji to žele i tako obezbijede neophodne potrepštine za azil.

- Od malena sam volio životinje i teško mi je da gledam kako pate. Odlučio sam da sa Bogdanom očistimo neke prostorije da bismo mogli držati životinje u njima. Nadamo se da će naš grad dobiti azil, jer bih rado bio volonter u njemu - rekao je Nedaković.

Njegov prijatelj Bogdan Božić kaže da su na ideju došli prije dvije godine kada su našli nekoliko kučića.

Dječaci su napravili i "Fejsbuk" stranicu "Srećna šapa" preko koje nude svoje usluge. Nakon što je priča o ovim plemenitim dječacima dospjela u javnost, mnogi su odlučili da im pomognu da istraju u svom plemenitom činu.

Humanitarna organizacija "Srcem za Modriču" obezbijedila je paket hrane i preparata za životinje u vrijednosti od preko 100 KM, a mesnica "Đurić" obećala je donirati salamu u vrijednosti od 50 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana