Đaković: Oprez jer virus je još među nama

Srna
Đaković: Oprez jer virus je još među nama

PRIJEDOR - Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković pozvao je sugrađane da budu oprezni i nastave da se pridržavaju propisanih mjera radi sprečavanja širenja virusa korona jer je primjećeno da ih se dosta manje pridržavaju u odnosu na ranije.

Đaković je istakao da epidemija nije prestala i da je virus, iako svi kažu da je oslabio, i dalje prisutan.

- Zbog toga molim građane da još poštuju propisane mjere koje su jasno propisane da ne bismo za nekoliko dana imali novu pojavu širenja virusa - rekao je Đaković nakon današnje sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

On je dodao da u Prijedoru nema novih slučajeva zaraze virusom korona, te podsjetio da je kovid-19 trenutno potvrđen kod 12 lica, da je šest oporavljeno, dok je četvoro preminulo.

- Pod zdravstvenim nadzorom je 131 lice, 86 je u kućnoj izolaciji, 45 u karantinu, a 1.342 lica je izašlo iz zdravstvenog nadzora - rekao je Đaković.

Na liječenju u prijedorskoj bolnici "Dr Mladen Stojanović" je pet lica. Tri su iz Oštre Luke, te po jedno iz Prijedora i Kozarske Dubice.

U protekla 24 časa sankcionisano je 12 lica zbog prekršaja ograničenja kretanja i tri lica zbog nenošenja maski na javnom mjestu.

Šef Tima za dezinfekciju Zlatko Ritan  pojasnio je proceduru vezanu za dezinfekciju prostora pravih lica na području grada Prijedora, koji u ponedjeljak 11. maja, kreću sa radom.

- Na osnovu uredbe Republičkog štaba za vanredne situaciji, kojom je definisano da pravna lica mogu izvršiti dezinfekciju u sopstvenoj režiji, gradski Štab je donio odluku da izađemo u susret našim pravnim licima i obezbjedimo im dezinfikaciona sredstva. Oni će dobiti potvrdu koje su sredstvo koristili i osnovno uputstvo na koji način se koristi - naveo je Ritan.

On je dodao da su određena pravna lica u proteklom periodu izvršila dezinfekciju i taj dio posla plaćali, ali da će se u narednom periodu i njima izaći u susret kada su u pitanju dezinfikaciona sredstva.

- Ukoliko neko ima problema da to odradi, stojimo na raspolaganju, samo se moraju javiti na broj telefona 052/240- 580 - rekao je Ritan.

Sutra će biti obavljena dezinfekcija javnih površina i saobraćajnica, uz pomoć voćarskih amotizera, a u ponedjeljak javnih ustanova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana