Đak generacije Srednjoškolskog centra u Rogatici ponio pregršt priznanja

S. M.
Đak generacije Srednjoškolskog centra u Rogatici ponio pregršt priznanja

ROGATICA - Dodjelom svjedočanstava i drugih zasluženih priznanja još jednoj generaciji maturanata rogatičkog Srednjoškolskog centra "27. januar" juče je, uz svečanu atmosferu, obilježen završetak najljepšeg, đačkog doba.

Svjedočanstva o završenoj srednjoj školi primilo je 67 učenika, od kojih 20 gimnazije opšteg smjera, 19 ekonomskih tehničara, i po 14 agro-turističkih i poslovno-pravnih tehničara.

Učenik generacije je gimnazijalac Radoš Mališić koji je sa Jovanom Hršum ponio i diplomu "Vuk Karadžić", a to znači da su kroz cijelo školovanje imali samo ocjenu pet iz svih predmeta i vladanja.

Ovoj maloj svečanosti u Srednjoškolskom centru prisustvovali su i članovi kabineta načelnika opštine Milorada Jagodića koji je prigodnim novčanim nagradama i knjigama nagradio najuspješnije učenike.

Radoš Mališić kao učenik generacije nagrađen je sa 500 maraka, dok mu je kao vukovcu pripalo 300 i kao odlikašu 200 maraka. Sa sobom je ponio i pregršt knjiga, a posebnu nagradu dobio je od škole.

Predstavnici škole istakli su da je riječ o veoma dobroj generaciji od dosadašnjih 58 generacija, koliko je iznjedrio Srednjoškolski centar.                

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana