Direktoru Doma zdravlja u Rogatici dodijeljeno priznanje: Briga o pacijentima i poslovanje za primjer

S. M.
Direktoru Doma zdravlja u Rogatici dodijeljeno priznanje: Briga o pacijentima i poslovanje za primjer

Rogatica - Dobra organizacija rada u kojoj je briga za pacijenta na najvišem nivou, ali i pozitivno poslovanje, bili su presudni da direktor Doma zdravlja u Rogatici Njegoš Tripković dobije laskavo priznanje Komore doktora medicine RS.

Tripković je rekao da je Povelji za izuzetnu organizaciju primarne zdravstvene zaštite prethodio mukotrpan rad svih radnika rogatičkog Doma zdravlja. On je istakao da zbog toga ovo priznanje pripada cijelom kolektivu, koji čine 51 radnik i dva pripravnika.

- Primarna zdravstvena zaštita obuhvata osam timova porodične medicine i službu hitne pomoći. Tu je i služba dječije zaštite i stomatologije, laboratorija i druge prateće zdravstvene službe u kojima je prošle godine obavljeno više od 50.000 pregleda, a bilo je i oko 300 kućnih posjeta - naglasio je Tripković, istakavši da povelja laska, ali i obavezuje da i dalje nastave raditi na poboljšanju uslova za pacijente. Rogatički Dom zdravlja pohvaljen je i zbog pozitivnog poslovanja, a ova ustanova je među uspješnijim u Srpskoj.

- Poslije isplate obaveza prema radnicima i svih drugih troškova, u prvom polugodištu ove godine bili smo u plusu više od 10.000 maraka - rekao je Tripković.

On je naglasio da je u ovoj zdravstvenoj ustanovi mnogo urađeno kako bi pacijenti imali što bolju uslugu.

- Uz savremeni namještaj, video-nadzor, funkcionalnu čekaonicu i prilaz za invalide, tu je internet i telefonska mreža do svake ambulante, pa i do terenske na Borikama - rekao je Tripković, dodavši da je uređen i prostor oko Doma zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana