Direktor bijeljinskog vrtića o ukidanju produženog boravka: Bezbjednost mališana i radnika na prvom mjestu

Lj. A.
Direktor bijeljinskog vrtića o ukidanju produženog boravka: Bezbjednost mališana i radnika na prvom mjestu

BIJELjINA - Nakon što je prije nekoliko dana vrtić “Čika Jova Zmaj” obavijestio roditelje da od nove školske godine u centralnom objektu “Mali princ” neće biti organizovan produženi boravak, uslijedili su brojni komentari roditelja, pojedinih odbornika i lokalne javnosti, a usijale su se i društvene mreže.

Direktor ove ustanove Đorđe Lazić kaže da je razlog za ukidanje produženog boravka zasnovan na ograničenjima koja proizlaze iz primjene više zakona, ističući da je bezbjednost zaposlenih i mališana na prvom mjestu.

- Evidentna su tri problema - bezbjednost djece i radnika, neravnopravna primjena propisa koji se odnose na prava djece i neostvaren kvalitet vaspitno-obrazovnog procesa. Dugogodišnja praksa produženog boravka u vrtiću “Čika Jova Zmaj” funkcionisala je na način da dva vaspitača odlaze po djecu prvog i drugog razreda u OŠ “Sveti Sava” i prevode ih kroz dvije najprometnije raskrsnice - pojašnjava on.

Produženi boravak godinama je realizovan u ovoj ustanovi, a roditelji očekuju da će ipak biti pronađeno rješenje koje je prihvatljivo za sve. Kako smo saznali, i Gradska uprava takođe radi na rješenju ovog problema.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana