Dijaspora pomaže Boračkoj organizaciji u Loparama: Spomen-soba dobija vitrine

Lj. A.
Dijaspora pomaže Boračkoj organizaciji u Loparama: Spomen-soba dobija vitrine

LOPARE - Postavka Spomen-sobe u Loparama, izgrađene u znak sjećanja na borce koji su dali život za stvaranje Srpske sa područja Majevice, uskoro će biti kompletirana.

U Spomen-sobi su fotografije 242 poginula borca, 15 civilnih žrtava, tri ratne zastave, amblemi ratnih jedinica, spomen-knjiga, ratne uniforme i trofeji, te ručni radovi boraca, karte borbenog rasporeda i časopisi ratnih jedinica štampani tokom rata. Iako su radovi počeli prije devet godina, zbog nedostatka finansijskih sredstava posao nije završen do kraja. Prema riječima nadležnih, nisu bile postavljene vitrine ispod ramova sa fotografijama poginulih boraca.

Ipak, zahvaljujući ljudima iz dijaspore ovaj posao će biti priveden kraju.

- Sredstva nam je donirao privrednik i humanitarac Miroslav Kojadinović, koji živi i radi u Njemačkoj, a porijeklom je iz Republike Srpske. On je tokom ljeta posjetio Spomen-sobu i donirao 3.500 KM Boračkoj organizaciji, koliko je i bilo potrebno da se naprave vitrine u kojima se čuvaju predmeti iz Odbrambeno-otadžbinskog rata - rekao je predsjednik opštinske  Boračke organizacije u Loparama Risto Radić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana