Derventa: Zaselak Blagojčići dobio asfalt

Srna
Derventa: Zaselak Blagojčići dobio asfalt

Derventa - U derventskoj Mjesnoj zajednici Rapćani, u zaseoku Blagojčići, večeras je svečano otvoren put dužine 900 metara, koji je izgrađen sredstvima iz budžeta opštine u iznosu oko 60.000 maraka.

Odbornik u Skupštini opštine Derventa i mještanin Rapćana Radomir Džigerović rekao je da je gradnja puta trajala dvije godine.


"Ovo je za nas jako važno. Urađeno je 900 metara i ostalo je još oko 400 metara za narednu godinu. Do sada mještani nisu učestvovali u finansiranju radova, ali u trećoj fazi naredne godine u planu je da finansiranje bude iz budžeta opštine i od priloga mještana", rekao je Džigerović.

On je dodao da je ranije rekonstruisana niskonaponska mreža, u selu ima internet, a u planu je početak gradnje vodovoda.

Svečanu vrpcu presjekli su načelnik opštine Derventa Milorad Simić, Džigerović i mještanin Ilija Petković.

Načelnik Simić je rekao da se na području opštine Derventa radi na 50 seoskih putnih pravaca, ali i značajni projekti na području grada.

"To radimo u jednoj budžetskoj godini. Na području grada radi se rasvjeta, rekonstrukcija i izgradnja ulica i drugi projekti. Ovdje nema puno domaćinstava, ali svaki čovjek je važan. Dolaziće mladi", rekao je Simić.

Svečanosti su prisustvovali narodni poslanik Igor Žunić, zamjenik načelnika opštine Siniša Jeftić i načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Goran Jevtić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana