Derventa: Promovisan roman “Srpsko srce Johanovo”

Srna
Derventa: Promovisan roman “Srpsko srce Johanovo”

DERVENTA - U Derventi je večeras promovisana knjiga Veselina Dželetovića “Srpsko srce Johanovo” zasnovana na istinitoj priči o trgovini organima otetih Srba na Kosovu i Metohiji i potresnom svjedočanstvu o srpskom stradanju u “žutoj kući” u Albaniji.

Dželetović je rekao da priča govori o Nijemcu koji nosi srce Srbina kindapovanog na Kosovu i Metohiji, koji je kasnije usvojio njegovo dijete.

“Radnja se događa u vrijeme mira pred očima međunarodne zajednice koja je dozvolila lov na Srbe na tim prostorima”, rekao je Dželetović novinarima.

On je istakao da je roman doživio više od 20 izdanja i da je preveden na 12 jezika.

“Upoznao sam čovjeka koji nosi srce Srbina, razgovarao sa njim, to je priča koja se događa 2004. godine, u doba kada niko ne govori o trgovini organima”, rekao je Dželetović.

On je naglasio da su nestali svi dokazi o trgovini organima koje su dati Haškom tribunalu, a suđenja se odvijaju bez svjedoka.

“Samo u slučaju /bivšeg vođe terorističke OVK Ramuša/ Haradinaja devet svjedoka Šiptara je ubijeno”, naveo je Dželatović.

On je naveo da se kasnije i sam uvjerio da je radnja priče prisutna i na drugim prostorima u svijetu.

“To se dešavalo i ruskim vojnicima u Čečeniji i mnogim drugim krajevima svijeta. Javno je objavljeno da je Rokfeler promijenio devet srca, a cjelokupna javnost se nije zapitala čijih to, i nije povedena istraga kako je to rađeno”, rekao je Dželetović.

Autor je istakao da se uzda u Boga da će zlikovci progovoriti da bi olakšali svoju dušu, jer ko čini takav zločin jednostavno ne može spavati mirno.

“Meni je važno da se u svakom mjestu čuje ova priča, da ne bude stradanja srpskog naroda i da nikada nijedna žrtva ne bude bez imena i prezimena”, rekao je Dželatović.

Dalibor Đekić, predsjednik Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” iz Dervente koje je organizator promocije kige, rekao je da su večerašnji gosti, braća u Hristu okupljenima govorila o istini, putu i životu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana