Derventa: Otvorena izložba fotografija "Čovjek na istoku"

G.S.
Derventa: Otvorena izložba fotografija "Čovjek na istoku"

DERVENTA - U Narodnoj biblioteci "Branko Radičević" u Derventi večeras je otvorena izložba "Čovjek na istoku" Hadisa Medenčevića, na kojoj su predstavljene 33 fotografije iz 11 zemalja koje je autor posjetio.

Medenčević je rekao da je tokom svojih putovanja, kroz to traženje drugog i drugačijeg, došao do spoznaje da su svi ljudi u onom iskonskom ljudskom smislu vrlo slični, ako ne i identični.

"Ovo je moje fotografsko viđenje putovanja po 11 zemalja koje sam obišao s ciljem otkrivanja drugog, drugačijeg, nepoznatog, počev od Rusije, Kirgistana, Kine, Malezije, Hong Konga, Sjeverne i Južne Koreje, pa sve do Japana", naveo je Medenčević.

On je dodao da je Derventa grad koji voli.

Izložba je organizovana u okviru ovogodišnjeg izdanja manifestacije "Derventsko srce", koju organizuje Udruženje "Zajedno".

Predsjednik ovog udruženja Jasmina Radanović izrazila je zadovoljstvo što se Derventa pridružila gradovima čiji građani imaju priliku da uživaju u fotografijama kojima autor istražuje čovjeka i njegovu interakciju sa prirodom i okruženjem.

Hadis Medenčević rođen je 1968. godine u Derventi, a nakon studija u Sarajevu poslije 1992. godine novo životno odredište pronašao je u Pragu, gdje i započinje umjetnički put. /kraj/ns/vj/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana