Derventa: Opštinski odbor podržava aktivnosti za dobijanje statusa grada

Srna
Derventa: Opštinski odbor podržava aktivnosti za dobijanje statusa grada

DERVENTA - Opštinski odbor Demokratskog saveza /Demos/ u Derventi daje punu podršku aktivnostima načelnika ove opštine Milorada Simića u vezi sa inicijativom da ova lokalna zajednica dobije status grada, saopšteno je iz ovog odbora.

Iz derventskog Demosa naglašavaju da ovu inicijativu podržava i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te, kako navode, evidentno je da će Derventa do kraja godine, nakon okončanja predviđenih skupštinskih procedura, postati grad.

"Ne treba zaboraviti da je Derventa već sada sekundarni regijski centar u okviru posavske zone, a da bi dobijanjem statusa grada bila ojačana njena pozicija u funkcionalnom i organizacionom pogledu. Razvojnu šansu predstavlja i budući robno-transportni centar predviđen za ovu regiju, u kojoj bi Derventa bila lider", istaknuto je saopštenju.

U Demosu navode da posebno raduje činjenica da će Derventa, nakon što dobije status grada, krenuti u povećanje stepena urbanog razvoja, prije svega u urbanoj infrastrukturi, zdravstvenom, obrazovnom i sportsko-kulturnom sektoru i drugim oblastima.

Skupština opštine Derventa je u oktobru prošle godine donijela odluku o pokretanju postupka za dodjelu statusa grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana