Derventa: Izvedena pokazna vježba gašenja požara u vrtiću

Srna
Foto: Srna

DERVENTA- Pripadnici Profesionalne vatrogasno-spasilačke jedinice Derventa izveli su danas na objektu vrtića "Trol" pokaznu vježbu gašenja požara s ciljem predstavljanja spremnosti osoblja vrtića da reaguje i bezbjedno izvrši evakuaciju.

Starješina ove jedinice Slaven Pijetlović rekao je da pokazne vježbe služe za provjeru sposobnosti i reagovanje Vatrogasno-spasilačke jedinice u ovakvim složenim situacijama.

Pijetlović je naveo da su učestvovala tri odjeljenja sa ukupno 12 vatrogasaca i da je riječ o redovnoj planskoj aktivnosti.

"Vatrogasci su sačinjavali tri sektora rada - prvi je gašenje požara, drugi odimljavanje i treći sektor pretraživanje prostorija", rekao je Pijetlović.

Direktor vrtića "Trol" Gordana Simić ocijenila je da je saradnja sa vatrogascima veoma uspješna tokom cijele godine, te da su uvijek spremni da pomognu.

Pomoćnik komandira Policijske stanice Derventa Dušan Dakić rekao je da je današnja pokazna vježba pokazala važnost prohodnosti puta i svih pravaca, da vatrogasne jedinice mogu nesmetano i na vrijeme da reaguju.

Zamjenik gradonačelnika Dervente Siniša Jeftić ocijenio je da je vježba bila uspješna, te pohvalio pripadnike ove jedinice i čestitao svim učesnicima.

Uz vatrogasnu jedinicu, tokom pokazne vježbe na raspolaganju su bili i pripadnici Policijske stanice Derventa i ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana