Demos Pale: Podrška građanima na sprečavanju izgradnje mini-hidrocentrale na Prači

Srna
Demos Pale: Podrška građanima na sprečavanju izgradnje mini-hidrocentrale na Prači

PALE- Opštinski odbor Demokratskog saveza (Demos) Pale podržao je odbor građana Mjesne zajednice Podrgab, formiranog s ciljem da se spriječi izgradnja mini-hidrocetrale na rijeci Prači u mjestu Vrhprača.

- Rijeka Prača jedan je od dragulja naše opštine i zadatak svih nas je da je sačuvamo od uništenja - navodi se u saopštenju Demosa.

Iz ove stranke su istakli da bi izgradnja mini-hidrocentrale sigurno negativno uticala na ekosistem, a posljedice toga bile bi katastrofalne, ne samo na prirodu Podgraba, već cjelokupne opštine.

Opštinski odbor Demosa smatra da očuvanje prirode i zaštita zdravlja građana moraju biti zajednički zadatak svih, bez obzira na političku opciju.

- Zbog toga svi zajedno moramo pružiti podršku Odboru građana Mjesne zajednice Podgrab za zaštitu rijeke Prače - navodi se u saopštenju.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je ranije da će ova lokalna zajednica štititi interes građana kada je riječ o izgradnji mini-hidrocentrale Kadino vrelo na rijeci Prači.

Jugović je podsjetio da je opština prije tri godine izdala građevinsku dozvolu za izgradnju te hidrocentrale jer, nakon pribavljanja svih potrebnih saglasnosti od institucija nadležnih kako za ekološku dozvolu tako i za ostalo, nije bilo razloga da se ta dozvola ne izda.

- Nema dileme da ću kao načelnik Pala gledati da nađem najbolje rješenje i da zaštitim interese izvođača radova, a s druge ekološke strane i prirodu i sve ono što rijeka Prača nosi sa sobom, ali prije svega građana - naglasio je Jugović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana