Dejan Ristić opjevao srbačko udruženje “Izvor”: Nijedno druženje ne prolazi bez harmonike

D. J.
Dejan Ristić opjevao srbačko udruženje “Izvor”: Nijedno druženje ne prolazi bez harmonike

SRBAC - Harmonikaš Dejan Ristić iz Srpca, koji je slijep od rođenja, komponovao je pjesmu o udruženju roditelja i djece sa posebnim potrebama “Izvor”, koju planira da snimi u studiju i za nju uradi i video-spot.

Talentovani mladić je već godinama član ovog udruženja i gotovo nijedna svečanost ili priredba nisu prošli bez njegove harmonike, koja je zadužena za dobru atmosferu.

Do sada je već napisao nekoliko autorskih pjesama, stvarao je i za druge izvođače, a komponovao je i tri vlastita narodna kola.

- “Izvor” mi je kao druga kuća i u razgovoru sa predsjednicom Mirom Tatić odlučio sam da napravim svojevrsnu himnu po kojoj će postati još prepoznatljiviji. Kada sam je prvi put predstavio u martu u udruženju, a zatim i na vaskršnjoj radionici koju smo organizovali sa Udruženjem žena, dobio sam informaciju da su mnogima potekle suze. Pjevao sam je i na Zlatiboru, u jednom hotelu gdje smo kolektivno boravili na izletu, a stigle su pozitivne reakcije i od gostiju iz drugih gradova - rekao je Ristić.

Pjesmu o “Izvoru” planira da snimi u studiju u drugoj polovini juna, a paralelno će raditi i spot, koji će postaviti na internet.

- Još davno sam komponovao i autorsku pjesmu “Stari kesten”, koju takođe planiram da snimim, a volio bih da na isti način sačuvam i svoja tri narodna kola, “Čigru”, “D-dur” i “Vlaško kolo” - kaže Dejan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana