Davidović: Opština prepoznala značaj “Konferencije beba”

Srna
Davidović: Opština prepoznala značaj “Konferencije beba”

Jezero - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović prisustvovala je večeras u opštini Jezero trećoj “Konferenciji beba” i tom prilikom istakla da je raduje što su u ovoj lokalnoj zajednici prepoznali značaj te manifestacije.

“žKonferencija bebaž je dobra prilika da na jednom mjestu okupimo najvrednije što imamo i čime se ponosimo. Raduje me što je povećan broj beba u ovoj maloj opštini i što ih ima 42 uzrasta do tri godine”, navela je Davidovićeva koja boravi u prvoj zvaničnoj posjeti opštini Jezero.

Ona kaže da je sa načelnikom ove opštine Snežanom Ružičić razgovarala o brojnim temama i projektima u okviru kojih mogu sarađivati.

“Jedna od tema bila je i sport. Ministarstvo porodice, omladine i sporta je pomoglo opremanje nove fiskulturane sale kako bi djeca imala što bolje uslove za bavljenje sportom”, istakla je Davidovićeva.

Ružičićeva je ocijenila da ova posjeta pokazuje da resorno ministarstvo pruža podršku i ruralnim krajevima, kao i svakoj bebi rođenoj na teritoriji Republike Srpske.

Ona vjeruje da će Ministarstvo, u koordinaciji sa opštinama, sprovesti dobre mjere u vezi sa demografskom i pronatalitetnom politikom.

“Iznijela sam jedan od planova - da krenemo u otkup ili koncesiju napuštenih gazdinstava u selu Tonkovci, gdje je netaknuta priroda, i da ih dodijelimo mladim bračnim parovima”, kaže Ružičićeva.

Za djecu je na današnjoj “Konferenciji beba” organizovan zabavni program, a uručeni su im i prigodni paketići.

Manifestacija “Konferencija beba” održana je danas i na Trgu srpske vojske u Mrkonjić Gradu.

Pratio ju je bogat kulturni i zabavni program u kojem su učestvovali mališani iz vrtića “Milja Đukanović”, Gradsko pozorište, hor “Mali princ”, te animatori za djecu Nidžo Cvrčak i klovn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana