Danijela Elenkov predsjednik Osnovnog suda u Prijedoru

srna
Foto: ilustracija

SARAJEVO - Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH imenovao je Danijelu Elenkov za predsjednika Osnovnog suda u Prijedoru, a Snježanu Stepanović za predsjednika Osnovnog suda u Gradišci.

VSTS je drugog dana zasjedanja u Banjaluci donio odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u BiH, saopšteno je danas iz ove pravosudne institucije.

Na poziciju predsjednika Opštinskog suda u Jajcu imenovana je Milena Dramac, predsjednika Opštinskog suda u Gradačcu Slobodanka Kojić, a predsjednika Kantonalnog suda u Livnu Nedim Begić.

Pri donošenju odluke o imenovanju, VSTS BiH je uzeo u obzir kriterijume poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obavlja dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje.

U obzir su uzeti i odnosi sa radnim kolegama, ponašanje van posla, profesionalna nepristranost i ugled, te iskustvo na rukovodećim poslovima.

 "Pri imenovanju, VSTS BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost polova", navedeno je u saopštenju.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija stupiće na dužnost 1. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana