Danica Delić, đak generacije srednjoškolskog centra u Bileći

Srna
Danica Delić, đak generacije srednjoškolskog centra u Bileći

BILEĆA - U Srednjoškolskom centru “Golub Kureš” u Bileći danas je priređena svečanost za maturante koji su tokom srednjoškolskog obrazovanja ostvarili odličan uspjeh i primjerno vladanje, a za đaka generacije proglašena je Danica Delić.

Ona je istakla da joj je za postizanje dobrih rezultata bilo potrebno mnogo rada, truda, zalaganja i odricanja.

“Velika mi je čast što sam proglašena učenikom generacije u školi koja ima veliki ugled, baštini višedecenijsku tradiciju i koja je iznjedrila više talentovanih i uspješnih mladih ljudi. Zahvaljujući kvalitetnoj organizaciji, uspjela sam da napravim balans između školskih obaveza i takmičenja”, rekla je Danica novinarima.

Učenica generacije kaže da gaji veliku ljubav prema stranim jezicima i prema procesima u prirodi, ali da je odlučila da upiše Departman za fiziku na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu.

Učenika generacije Srednjoškolskog centra već tradicionalno laptopom nagrađuje Bilećanin Milorad Bato Samardžić koji živi i radi u Herceg Novom.

Ove godine, zbog situacije u vezi sa virusom korona, Samardžić je učenicu generacije nagradio novčanim poklonom u vrijednosti laptopa.

Među svršenim srednjoškolcima je šest nosilaca Vukove diplome, i to četiri učenika Gimnazije - Milana Vitković, Milica Došlo, Jovana i Danica Delić, te dva učenika bankarskog smjera - Anđela Samardžić i Marija Lojpur.

Anđela Samardžić završila je bankarski smjer ekonomske škole sa svim peticama, a obrazovanje će nastaviti na Medicinskom fakultetu.

“Preporučujem svim osnovcima da se odluče za ovaj smjer jer imaju mnogo toga da nauče, i stručno, ali i praktično, i teorijski”, ističe Anđela.

Direktor Srednjoškolskog centra “Golub Kureš” Zdravka Milićević kaže da će ova generacija ostati upamćena po brojnim takmičenjima, priznanjima i medaljama.

“Predstavljali su školu na regionalnim i republičkim takmičenjima, pa čak i na Olimpijadi. Na konkursima za vannastavne aktivnosti osvajali su uvijek prva mjesta i promovisali školu i Bileću na najljepši mogući način. Želim im mnogo sreće i uspjeha u životu i kojim god putem da krenu da ostanu dobri ljudi”, poručila je Milićevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana