Danas isplata novčane pomoći za 284 djece

srna
Foto: GS

BIJELjINA - Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske najavio je za danas isplatu novčane podrške koju je u Nedjelji djeteta obezbijedio za 284 djece pod starateljstvom, koja su iz porodica sa troje i više djece i djecu sa smetnjama u razvoju.

Iz Fonda su istakli da su aktivno uzeli učešće u Nedjelji djeteta i dali doprinos unapređenju društvene brige o djeci i porodicama sa djecom u Srpskoj obezbjeđujući novčanu podršku za porodice korisnika prava na dodatak na djecu čiji je razvoj osujećen nepovoljnim porodičnim, socijalnim i zdravstvenim prilikama. "Fond je obezbijedio novčanu podršku za 160 djece pod starateljstvom i porodice sa troje i više djece sa smetnjama u razvoju, odnosno 124 djeteta", saopšteno je iz Fonda.

Naveli su i da su obezbijeđene nagrade za djecu iz Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević", čiji su likovni radovi proglašeni najboljim (prva tri mjesta) u pripremnim aktivnostima obilježavanja Nedjelje djeteta, odnosno izradi idejnog rješenja plakata povodom održavanja ove manifestacije.

Fond je obezbijedio i prigodne paketiće slatkiša za svu djecu-štićenike koji su učestvovali u ovoj aktivnosti. Iz ove ustanove su ukazali na to da su ciljevi obilježavanja promocija, edukacija, očuvanje i unapređenje zdravlja djece, inkluzivno obrazovanje, vaspitanje i obrazovanje, zaštita djece bez roditeljskog staranja i smanjenje nasilja među djecom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana