Dan učeničkih postignuća u Osnovnoj školi u Rogatici: Nadežda Nerić đak generacije

S. M.
Dan učeničkih postignuća u Osnovnoj školi u Rogatici: Nadežda Nerić đak generacije

ROGATICA - Pod motom "Dan učeničkih postignuća" juče je u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Rogatici održana svečanost na kojoj su podijeljena svjedočanstva malim maturantima i nagrade za najbolje učenike u ovoj školskoj godini.

Direktor škole Milomir Draganić rekao je da je devetogodišnje obrazovanje u ovoj obrazovno-vaspitnoj ustanovi okončao 101 učenik sa solidnim rezultatima u nastavi i vannastavnim aktivnostima i pored pandemije virusa "kovid 19". To pokazuje i podatak da je diplomu "Vuk Karadžić" dobilo pet učenika, među kojima je i učenica generacije Nadežda Nerić sa 245,1 bod. Iza nje su "vukovci" Blaženko Ikanović, Dimitrije Milješić, Vuk Cvijetić i što je, naglasio je Draganić, za posebnu pohvalu Duško Planojević iz Područnog odjeljenja Borike, koji je idući u školu iz sela Sjeversko, tri kilometra udaljenog od Borika, tokom svih devet godina osnovnog školovanja imao sve petice i time sebi otvorio vrata Gimnazije u Rogatici. Njima su uručene nagrade uključujući i skromne novčane, kojim ih je častio načalnik opštine Milorad Jagodić, a nagrađeni su i najuspješniji učenici u vannastavnim takmičenjima.

Jagodiću i predsjedniku Školskog odbora Dušku Ikoniću za doprinos u unapređenju rada škole uručene su slike - radovi učenica Anđele Gojković i Sonje Simsić, koje su uz ostale učenike za ovu svečanost priredile i posebnu likovnu izložbu, koja će uskoro moći pogledati i ostali Rogatičani u holu gradskog bioskopa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana