Damjanović: Podrška školama u malim lokalnim zajednicama

Srna
Foto: Srna

JEZERO - Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović izjavio je danas u Jezeru da institucije Republike Srpske pružaju podršku školama u malim lokalnim zajednicima i da su im svaki učenik i škola jednako bitni.

Damjanović je razgovarao sa načelnikom opštine Jezero Snežanom Ružičić i direktorom Osnovne škole "Vuk Karadžić" Milankom Vasiljević o načinu organizacije nastave i situaciji u ovoj školi.

Nakon radnog sastanka u zgradi opštine, obišao je Osnovnu školu "Vuk Karadžić" u Jezeru.

Damjanović je rekao novinarima da mu je drago da je nova školska godina počela u učionicama, da čas traje 45 minuta i da su odjeljenja puna kao što su pedagoški standardi propisali.

"Uslovi u Osnovnoj školi u Jezeru su dobri zahvaljujući i rukovodstvu škole i načelnici opštine", istakao je Damjanović.

On je dodao da mu je drago što je dobio informaciju da u Jezeru razmišljaju i o otvaranju dječijeg vrtića, što je dobro za djecu i za roditelje.

Ružičićeva je istakla da je sa direktorom Republičkog pedagoškog zavoda razgovarala o uslovima za obrazovanje učenika u osnovnoj školi.

"Razgovarali smo i o tome da u narednom periodu stvaramo još bolje uslove, možda da neka radna mjesta budu poboljšana, da obogatimo podršku našoj djeci kroz socijalni rad, pomoć psihologa i slično", objasnila je Ružičićeva.

Vasiljevićeva je navela da Osnovnu školu "Vuk Karadžić" u Jezeru pohađa 87 učenika, od kojih je sedam prvačića.

"Škola je prošle godine renovirana sredstvima američke Ambasade, renoviran je krov, zamijenjena je sva unutrašnja i vanjska stolarija, kao i peć za centralno grijanje i time su stvoreni bolji uslovi za odvijanje nastave", dodala je Vasiljevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana