Dalibor Vučanović, načelnik Kotor Varoša: Neusvajanje budžeta dokaz da se koalicija raspala

D. K.
Dalibor Vučanović, načelnik Kotor Varoša: Neusvajanje budžeta dokaz da se koalicija raspala

Kotor Varoš - Načelnik Kotor Varoša Dalibor Vučanović ocijenio je da je neodržavanje sjednice Skupštine opštine i neusvajanje budžeta dokaz da se raspala skupštinska većina koju čine odbornici SDS-a, PDP-a i SDA.

- U okviru ove koalicije nalazi se nekoliko ljudi koji pokušavaju da u svemu ostvare lični interes i u takvim uslovima je nemoguće funkcionisati. Nakaradno skrojeni budžet umnogome odudara od nacrta koji sam predložio i na koji je dalo saglasnost Ministarstvo finansija RS. Ni takav, međutim, nisu mogli da usvoje, što je dokaz da se većina raspala - rekao je Vučanović.

Zbog nedostatka kvoruma u petak je po drugi put odgođeno održavanje posebne sjednice na kojoj je trebalo da bude usvojen budžet za 2015. godinu. Poslije polučasovnog čekanja, od 25 odbornika u skupštinskoj sali se pojavilo samo pet. Opštinski odbori SDS-a i PDP-a optužili su Vučanovića da se ni on nije pojavio na sjednici kao predlagač budžeta.

Zbog neusvajanja budžeta Kotor Varoš preživljava na privremenom finansiranju, zbog čega su zaleđene sve kapitalne investicije, a obustavljena je i isplata pojedinih dotacija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana