Da Drina ostane čista: Mozzartova eko-akcija tokom jubilarne regate

Mozzart
Da Drina ostane čista: Mozzartova eko-akcija tokom jubilarne regate

Na desetine hiljada ljubitelja splavarenja iz Bosne i Hercegovine, Srbije i okruženja stižu na jubilarnu Drinsku regatu koja će 30. put spojiti tradiciju i savremene turističke trendove. Posebnu misiju na ovoj manifestaciji imaće kompanija Mozzart, koja, u saradnji sa TO Tara – Drina, organizuje eko-akciju čišćenja tokom centralnog događaja – velikog spusta od Perućca do Rogačice!

 Karneval na vodi startuje u 11 časova ispod brane HE „Bajina Bašta", ali se zbog velikih gužvi preporučuje raniji dolazak. Bajina Bašta je u vrijeme regate jedino mjesto gdje se još uvijek mogu vidjeti veliki splavovi kao oni koji su prethodnih vijekova jezdili Drinom. Subota uveče i izletište Rača rezervisani su za MOST fest i nastupe Dejana Petrovića i Big Benda, kao i YU Grupe, a najveći izazov na tako velikim događajima je uvijek da priroda ostane netaknuta.

Mozzart je podržao najveću manifestaciju na vodi u regionu, koja traje do 21. jula, uz bogat zabavni program. U Bajinoj Bašti se ove nedjelje očekuje više od 130.000 posjetilaca iz Srbije, Bosne i Hercegovine i inostranstva, a na hiljade ljudi će u subotu uskočiti u čamce i zaploviti Drinom, uz obavezne kese za odlaganje otpada.

Mozzart u zemljama sa obe strane Drine svake godine organizuje niz ekoloških akcija sa ciljem podizanja svijesti o očuvanju životne sredine. U brojnim gradovima širom BiH u prethodnom periodu organizovali su akciju „ReZZikliraj" tokom koje su građani donosili plastični otpad a zauzvrat dobijali sadnice cvijeća. Sadnice mladih stabala donirali su građanima Banje Luke, a povodom Dana planete Zemlje poklanjali su platnene cegere kojima su zamijenili plastične kese.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana