Cvijanvić: Podrška opremanju područne škole u Gornjem Tesliću

Srna
Cvijanvić: Podrška opremanju područne škole u Gornjem Tesliću

TESLIĆ - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je danas podršku opremanju Područne škole Gornji Teslić koje je u sastavu Osnovne škole "Ivo Andrić" Đulići.

Nakon posjete objektu, za koji je u oktobru 2018. godine kao predsjednik Vlade Republike Srpske položila kamen temeljac, Cvijanovićeva je
rekla novinarima da je zadovoljna dinamikom radova i što će se učenici uskoro useliti u novi objekat.

"Ovo je zajednički angažman koji smo napravili prije nekog vremena u dogovoru Vlade Republike Srpske i izdvajanja sredstava. Isto tako dogovor se odnosi na to da ćemo morati ući u novu fazu koja se odnosi na opremanje", istakla je Cvijanovića.

Ona je najavila da će škola biti opremljena i podrškom kabineta predsjednika Srpske, kao i Vlade Srpske i izrazila zadovoljstvo što će djeca i nastavnici imati bolje uslove za odvijanje nastave.

"Sva naša sela i mjesne zajednice, i, naravno, naše opštine i gradovi, zaslužuju da imaju adekvatan školski prostor i ponosna sam svaki put kada završimo neki dobar projekat", naglasila je Cvijanovićeva.

Direktor Osnovne škole Biljana Kuzmanović rekla je da je veliki dio posla završen i da preostaju vanjski radovi, kao i dio unutrašnjih, te uvođenje centralnog grijanja.

Ona očekuje da škola bude useljiva do kraja ove školske kalendarske godine.

U posjetio ovom školskom objektu bio je i poslanik iz Teslića u Predstavničkom domu parlamenta BiH Dragan Bogdanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana