Ćurić: Unaprijediti komunikaciju gradske uprave i fakulteta

Srna
Ćurić: Unaprijediti komunikaciju gradske uprave i fakulteta

TREBINjE - Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je danas, nakon sastanka sa dekanima visokoškolskih ustanova u ovom gradu, da je potrebno unaprijediti međusobnu komunikaciju i da se došlo do zaključka da nedostaje povezanosti sa privrednicima.

"Došli smo do zaključka da upravo mi iz Gradske uprave preuzmemo obavezu da organizujemo jedan zajednički sastanak sa privrednicima da vidimo šta je to što bi omogućilo da se olakša rad u privredi", izjavio je Ćurić novinarima nakon sastanka.

On je zahvalio predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović za izdvojena sredstva i podršku za projekat ugradnje lifta za osobe sa invaliditetom na Fakultetu za proizvodnju i menadžment, navodeći da u Trebinju na ovom fakultetu postoje dva studenta u stanju potrebe.

Ćurić je izrazio nadu da će u narednom periodu saradnja Gradske uprave i trebinjskih visokoškolskih ustanova biti na još višem nivou, te da će Trebinje privući što više studenata iz zemlje i regiona da ovdje studiraju.

Dekan Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju Veselin Brković rekao je da su na današnjem sastanku sa delegacijom grada imali priliku da jedni druge bolje upoznaju i razmijene kvalitetnije informacije.

"Akademija likovnih umjetnosti u Trebinju postoji više od 25 godina, stotine studenata koji su uspješno završili školovanje potvrda su da ovdje imaju šta da uče, a kroz zajedničku komunikaciju sa predstavnicima vlasti nastojimo da dođemo do nekih rješenja koje će omogućiti mladima, nakon završetka školovanja, da započnu život u ovom gradu, regiji i zemlji", naveo je Brković.

Dekan Visoke škole za turizam i hotelijerstvo u Trebinju Obren Gnjato rekao je da raduje zainteresovanost za saradnju koju je izrazila Gradska uprava jer je zajednički rad gradskih vlasti i visokoškolskih ustanova neophodan i neminovan.

"Ako znamo da je turizam označen kao prioritetna razvojna grana u Republici Srpskoj, a možemo reći da je Trebinje prijestonica turizma, onda je sigurno da je Visoka škola za turizam i hotelijerstvo jedna neophodna institucija koja školuje kadrove neophodne u razvoju turizma u regionu i Republici Srpskoj", kaže Gnjato.

Dekan Fakulteta za proizvodnju i menadžment u Trebinju Dušan Jokanović rekao je da je na današnjem sastanku sa predstavnicima Gradske uprave konstatovano da je saradnja na visokom nivou i da može da biti još bolja.

"Sve teme koje smo danas načeli promovišu bolju komunikaciju grada i Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kao i spremnost grada i svih nas da se resursi Univerziteta i Fakulteta za proizvodnju i menadžment koriste u većem kapacitetu", naveo je Jokanović.

On je izrazio zahvalnost predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović, koja je donirala lift za osobe sa invaliditetom na Fakultetu za proizvodnju i menadžment.

Milica Ijačić, studentkinja Fakulteta za proizvodnju i menadžment u Trebinju koja je i osoba sa invaliditetom, rekla je da će ovaj lift mnogo značiti i njoj, ali i ostalim studentima sa invaliditetom.

"Meni kao studentu trebalo je sedam godina da se odlučim da upišem fakultet, da dozvolim da me neko nosi uz stepenice, a danas imam mogućnost da samostalno dođem na fakultet, da ne moram da razmišljam da li ću moći da izađem na ispit, da li su tu kolege", dodala je Ijačićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana