Ćurić: U Trebinju prisutan novi soj virusa, smrtnost veća nego lani

Srna
Ćurić: U Trebinju prisutan novi soj virusa, smrtnost veća nego lani

TREBINjE - U Trebinju je prisutan novi soj virusa korona, a procenat smrtnosti od kovida 19 je mnogo veći nego prošle godine, rekao je danas gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

On je rekao da su ovaj podatak danas na sjednici gradskog Štaba za vanredne situacije prezentovali ljekari.

- Prema podacima iz trebinjske Bolnice, u 2020. godini je hospitalizovano 700 pacijenata sa simptomima virusa korona od čega je 45 preminulo, dok je u 2021. godini hospitalizovano 200 pacijenata, od kojih je 33 preminulo - rekao je Ćurić.

On je naglasio da je statistika zabrinjavajuća, te je pozvao na odgovornost cijelu zajednicu.

Odjeljenje za neurologiju u trebinjskoj bolnici iz predostrožnosti prelazi u kovid režim, budući da u aktivnim kovid odjeljenjima skoro da više nema mjesta, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Na „Fejsbuk“ stranici trebinjske bolnice navodi se da je epidemiološka situacija u gradu, ali i u ovoj zdravstvenoj ustanovi, alarmantna.

- Trenutno je hospitalizovano više od 50 pacijenata, od kojih je većina sa teškom kliničkom slikom - naveli su iz bolnice.

U ovoj ustanovi kažu da se situacija usložnjava, te da se svakodnevno hospitalizuje više pacijenata.

- S obzirom na to da, nažalost, očekujemo sličan trend i u naredna dva dana, u nedjelju će zasjedati Krizni štab Bolnice i ukoliko situacija eskalira, otvoriti još jedno kovid odjeljenje - Interno. U tom slučaju Internistička ambulanta neće raditi i molimo vas za razumijevanje -navodi se u saopštenju Bolnice Trebinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana