Crkva na Smederevu ugostila djecu iz Doma “Rada Vranješević”

Srna
Crkva na Smederevu ugostila djecu iz Doma “Rada Vranješević”

PRNjAVOR - Pravoslavni hram u Velikoj Ilovi kod Prnjavora ugostili su 46 djece iz Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” iz Banjaluke.

Jerej hrama na Smederevu Sreten Živković rekao je da je ovaj cjelodnevni izlet poklon djeci za početak nove školske godine, organizovan na ideju volontera Doma Prnjavorčanke Vesne Radujković, uz pomoć parohijana i donatora.

“Obavljajući misiju Crkve i pokušavajući pretočiti u djelo Hristovu zapovijest da činimo ljubav prema bližnjima danas smo u parohiji Velika Ilova ugostili grupu djece iz Doma žRada Vranješevićž. Bilo je to lijepo druženje tokom kojeg su ovi mališani imali priliku da osjete radost i toplinu hrama Božijega”, rekao je jerej Živković.

Jedan od vaspitača u Domu Nikolina Slavnić rekla je novinarima da su djeca oduševljena prijemom i gostoprimstvom domaćina.

“Djeca kada vide da neko obraća pažnju na njih jako su uzbuđena, srećna i razigrana, sve su pratili sa velikom pažnjom i znatiželjom”, rekla je Slavnićeva.

Djeca su bila u pratnji četvoro vaspitača. Prvo su posjetili crkvu na Smederevu i prisustvovali duhovnom predavanju, nakon čega su učestvovala u radionici “Naša budućnost” gdje su uz pomoć popadije Jelene Živković učili da pripremaju slavsko žito.

Za goste iz Banjaluke organizovana je i tematska radionica o saobraćaju, a imali su priliku i da pogledaju predstavu Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” Prnjavor i druže se sa mladim glumcima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana