Ćosić: Sporazum o podršci kandidatima SNSD-a za načelnike i gradonačelnika

Srna
Ćosić: Sporazum o podršci kandidatima SNSD-a za načelnike i gradonačelnika

PALE - Predsjednici Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo Ljubiša Ćosić i Regionalnog odbora Demosa Sarajevsko-romanijske regije Aco Stanišić, te predsjednici šest opštinskih odbora ove dvije stranke potpisali su večeras na Palama sporazum o podršci kandidatima SNSD-a za načelnike gradskih opština i gradonačelnika Istočnog Sarajeva.

Sporazum, koji je potpisan dva dana prije zvaničnog početka izborne kampanje, odnosi se na predizbornu i postizbornu saradnju SNSD-a i Demosa.

Ćosić je rekao da se predizborna saradnja, odnosno saradnja u toku izborne kampanje, odnosi na zajedničku podršku kandidatima SNSD-a za načelnike, Bojanu Koprivici na Sokocu, Mladenu Maletiću u Istočnom Starom Gradu, Bošku Jugoviću na Palama, Dragomiru Gagoviću u Trnovu, Jovanu Katiću u Istočnom Novom Sarajevu i Nebojši Šešliji u Istočnoj Ilidži, kao i njemu, kao kandidatu za gradonačelnika Istočnog Sarajeva.

“Naša saradnja koja datira još od osnivanja Demosa, saradnja koja je poučena saradnjom na nivou Republike Srpske, izvršne i zakonodavne vlasti, kao i na nivou BiH, opredijelila nas je da se odlučimo na ovaj korak, da podržimo zajednički naše kandidate i da se obavežemo da ćemo u narednom periodu, nakon završetka izbora i naše izborne pobjede, nastaviti saradnju u vršenju vlasti, kako na nivou opština, tako i na nivou grada”, rekao je Ćosić novinarima.

On je istakao da se saradnja ove dvije partije ne bazira na interesima, te dodao da i jedna i druga politička stranka vidi ove lokalne zajednice kao uspješne, prosperitetne.

Ćosić smatra da u onim lokalnim zajednicama u kojima je na vlasti SNSD može biti još bolje, te dodao da u onim opštinama gdje SNSD nije na vlasti, na Sokocu, Istočnom Starom Gradu i Istočnoj Ilidži, stvari treba potpuno drugačije realizovati.

“Smatramo da treba promijeniti vlast u tim opštinama i pridružiti ih porodici uspješnih lokalnih zajednica”, naglasio je Ćosić i dodao da je ista stvar sa gradom Istočno Sarajevo.

Prema njegovim riječima, ljudi u opštinama koje pripadaju Istočnom Sarajevu mogu da žive daleko bolje.

“Možemo biti partneri sa privredom, pomoći joj još jače, a sa Vladom Republike Srpske razvijati infrastrukturu u svim opštinama”, rekao je kandidat za gradonačelnika Istočnog Sarajeva, dodavši da i sport kao i kultura mogu da napreduju u lokalnim zajednicama.

Prema njegovim riječima, kandidati SNSD-a mogu podići neke institucije na nivo Republike Srpske, na nivo grada Istočno Sarajevo, te efikasnije i zajednički djelovati i raditi.

Ćosić je rekao da su i SNSD i Demos ostvarili koalicionu saradnju i sa drugim političkim partijama, te naglasio da je ovo potpisivanje poziv drugim strankama sa kojima postoji saradnja u prethodnom periodu da im se pridruže, jer će, kako je rekao, ove dvije stranke ostvariti odličan izborni rezultat.

Stanišić je rekao da će Demos, nakon SNSD-a, ostvariti najbolji rezultat na Sarajevsko-romanijskoj regiji.

“Naš sporazum podrazumijeva da Demos dobije najveći broj funkcija, na koje će postaviti ljude koji su i do sada kvalitetno i odgovorno radili u svojim lokalnim zajednicama”, istakao je Stanišić.

On je izrazio nadu da će u narednom periodu, sa ljudima iz SNSD-a i ostalim koalicionim partnerima, napraviti dosta bolju sliku, kao i uslove za život građana.

“Nadam se da će naredni izbori proteći u fer i korektnoj kampanji”, rekao je Stanišić i dodao da će Demos ostvariti najbolji rezultat u ovoj izbornoj jedinici u cijeloj Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana