Ćosić: Opština u kontinuitetu napreduje

Srna
Ćosić: Opština u kontinuitetu napreduje

Istočno Sarajevo - Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić ocijenio je, povodom Dana i krsne slave opštine - Spasovdana, da ova lokalna zajednica iz godine u godinu bilježi napredak u svim oblastima života i da će tako biti i ubuduće.

Ćosić je istakao da sve više ljudi shvata da je opština matična institucija oko koje treba da se okupljaju.


"Opština je institucija koja radi na rješavanju mnogih problema, počevši od onoga što se radi u oblasti infrastrukture, podrške privredi, sportu, kulturi, socijalnom sektoru", rekao je Ćosić Srni.

On je naglasio da je to put kojim treba da se ide i da je Istočno Novo Sarajevo na dobrom putu.

Ćosić je najavio da će opština nastaviti započete projekte, a prioritet je infrastrukturni razvoj.

Prema njegovim riječima, u ovoj godini trebalo bi da budu završeni radovi koji su postavljeni kao strateški ciljevi za razvoj ove lokalne zajednice, a to su završetak dogradnje Doma zdravlja i početak radove na gradskom trgu, sportskoj dvorani i poslovnoj zoni.

Obilježavanje krsne slave počelo je jutros služenjem Svete liturgije u Hramu Svetog velikomučenika Grigorija i polaganjem vijenaca na Vojničkom groblju i centralnom krstu u Miljevićima, nakon čega je obavljen slavski obred i ručak.

Večeras je ulicama Istočnog Novog Sarajeva prošla slavska litija nakon čega su položeni vijenci kod spomenika "Slava srpskom borcu" koji se nalazi ispred zgrade opštine.

Večeras je u Sportskoj dvorani "Slavija" održan godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva "Slavija".

Spasovdanske svečanosti, koje su počele u ponedjeljak 22. maja, biće nastavljene sutra kulturno-sportskim manifestacijama.

Slavske svečanosti završavaju se 27. maja filmskim programom "Zlatni vitez u prvom kadru" koji će biti prikazan u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana